Sta jij open voor de werkelijkheid? Kijk met andere ogen naar de stad. Ga mee op een poëtische reis langs bijzondere plekken en personages en wees één van ons.

soms verlang ik
naar een wereld die om mij draait
ik de zwaartekracht in handen
de nieuwslezer een boodschap alleen voor mij

WAAN is een intieme, fysieke locatievoorstelling over de de botsing tussen verschillende leefwerelden en de kracht die mensen uit een crisis halen. Met fysiek spel, dans en verrassende ontmoetingen volg je in twee uur tijd een eigen route langs vijf scènes op vijf bijzondere locaties.

 

Het theaterproject WAAN is vastgelegd in een schitterend boek. Neem contact op met Rik Geijsen als je een exemplaar (digitaal) wilt ontvangen.

In 2018/2019 nodigde De Theaterbeweging jou uit om deel te nemen aan WAAN. De wijk is ons toneel. Een unieke samenwerking tussen professionele acteurs, wijkbewoners en mensen met een psychosegevoeligheid. In coproductie met Altrecht, Lister, GGZ-NHN en GGNet. WAAN speelde in het najaar van 2018 in Utrecht (Museumkwartier) en Heiloo (Landgoed Willibrordus) en in mei 2019 in Warnsveld (landgoed Het Groot Graffel).

 

Concept & regie
Roos Diependaal

Acteurs
Rosa Mee
Jelle Mensink
Olivier van Klaarbergen

Video installatie
Sabine Harmes

Choreografie
Gil the Grid

Dans
Amenti Collective

Tekst
Edna Azulay

Vormgeving
Floris Barnhoorn

Werving, begeleiding &
coördinatie publieksbegeleiders

ZachtZand.com

Techniek
The Lighting Factory

Campagnebeeld
Studio Noa Verhofstad

Fotografie
Igor Corbeau

Grafisch ontwerp
RCLM

Co-producenten
GGNet
Altrecht
Lister
GGZ Noord-Holland Noord

Zakelijke leiding
Rik Geijsen

WAAN werd mede mogelijk gemaakt door
VSB Fonds, Stichting De Buitenkans, GGNet, GGZ Noord-Holland Noord, Hélène de Montigny Stichting, Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland, Altrecht, Lister, K.F. Hein Fonds, Stichting Mundo Crastino Meliori, Stichting Elise Mathilde Fonds, Janinvo Stichting en de Gemeente Utrecht.

Met speciale dank aan
Esther van Gaalen-Werner, Bart Bleijerveld, Fred Marquenie, Erwin van Huigenbosch, Nico Adrichem, Theo Kloosterman en alle vrijwilligers en jongvolwassenen die openhartig hun verhaal vertelden.